Ziua profesională a lucrătorului din învăţământ în cadrul Academiei „Ştefan cel Mare”

La 4 octombrie curent, în preajma evenimentului care adună an de an corpul profesoral-didactic al tuturor instituţiilor de învăţământ din ţară, Academia „Ştefan cel Mare” a marcat Ziua profesională a lucrătorului din învăţământ, care este considerată şi Ziua Mondială a Educaţiei.
Este o meserie nobilă pe care, cu dedicaţie, o prestează angajaţii acestei instituţii – oglindind, în esenţă, o combinaţie perfectă între profesor şi munca sa de a învăţa pe cineva cum să înveţe.
În ziua respectivă, reprezentanţii acestei apreciabile munci primesc daruri şi cuvinte de felicitare din partea discipolilor săi, însă cel mai frumos cadou pentru ei îl constituie, de obicei, roadele muncii sale.
Cu prilejul sărbătorii profesionale, întreg corp profesoral-didactic cât şi cei care asigură buna funcţionare a procesului de instruire au fost menţionaţi prin diferite forme de stimulare, departamentale şi instituţionale.
Trecând în revistă toţi factorii implicaţi în desfăşurarea procesului de instruire şi educaţie, secretarul de stat, dl Ianuş Erhan a acordat cadouri de preţ, grade speciale înainte de termen şi diplome de onoare. La rândul său rectorul-interimar al Academiei „Ştefan cel Mare”, dl Dinu Ostavciuc, în numele Senatului universitar al instituţiei, a conferit cadouri de preţ şi diplome pentru „Cel mai bun profesor” şi „Cea mai bună publicaţie” în anul universitar 2018-2019.
Academia „Ştefan cel Mare” este parte a comunităţii academice a Republicii Moldova care se dedică plenar acestei nobile profesiuni.
Apreciind la justa valoare aportul cadrelor didactice în timp şi spaţiu putem afirma, de fapt, că ele stau la baza formării şi dezvoltării naţiunilor şi civilizaţilor.