Ziua Poliţiei sărbătorită în cadrul Academiei „Ştefan cel Mare”

La 17 decembrie 2019, în pragul unei sărbători care „de iure” a devenit profesională doar pentru o categorie de funcţionari din marea familie a Ministerului Afacerilor Interne, Academia „Ştefan cel Mare” a marcat Ziua Poliţiei Republicii Moldova.
„De facto” această sărbătoare profesională îi consolidează pe toţi cei care au acelaş scop – de a fi în slujba societăţii şi, totodată, pe toţi cei care au jurat în mod solemn credinţă Patriei şi poporului. Totodată, această instituţie pe timpuri purta numele de Academie Naţională de Poliţie, indiferent de faptul că astăzi, aici, pe lângă acele 70% de viitori apărători ai ordinii de drept, sunt pregătite şi alte categorii de angajaţi, pentru mai multe ministere de forţă.
Evenimentul a început pe platoul blocului principal de studii cu mesaje de felicitare şi menţionări, din partea conducerii instituţiei, adresate efectivului variabil.
La întrunire a fost prezent şi colonelul serviciului intern Alexandru Oprea, şef-adjunct al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI care a decernat 241 de diplome studenţilor şi angajaţilor Academiei „În semn de recunoştinţă pentru prestaţia activă şi măiestria demonstrată la desfăşurarea exerciţiului practic, neanunţat, de răspuns în cazul unei situaţii excepţionale produse într-o încăpere cu aglomerări de persoane, desfăşurat la data de 12.12.2019”.
Ulterior, în sala festivă a blocului de studii, a fost desfăşurată şi partea solemnă în cadrul căreia Secretarul de stat al MAI, dl Sergiu Golovaci, prezent la eveniment, a înmânat mai multe distincţii departamentale, diplome, dar şi grade speciale angajaţilor instituţiei de învăţământ. În cadrul întrunirii cei prezenţi au fost încântaţi de prestaţiile studenţilor, angajaţilor şi invitaţilor speciali.