Studenţii Academiei „Ștefan cel Mare”, s-au întors acasă de la un concurs de procese simulate desfăşurat la Iaşi, Romania.

În perioada 12-15 decembrie 2019, a avut loc concursul de procese simulate “National Moot Court Competition René Cassin”, ediția a III-a,desfășurat și organizat de ELSA Iași. La eveniment au participat şi studenții anului IV, Facultatea „Drept, Securitate Civilă și Ordine Publică” – Alexandru STOLEARENCO și Andrei GHENIȚA, sub conducerea inspectorului superior Ghenadie PREȚIVATÎI – asistent universitar la catedra „Drept polițienesc și Securitate publică”.
Aceştia au concurat cu studenţii din România. Din 27 de echipe înscrise la concurs, doar 8 echipe s-au calificat în semi-finală. Datorită cunoștinților vaste în domeniul drepturilor omului, abilităților oratorice și calitatății argumentelor, studenții Academiei „Ștefan cel Mare” s-au impus obținând premiului special al juriului! Credem că evenimentul şi-a atins scopul, iar această experiență a contribuit la dezvoltarea abilităților juridice practice. Din contextualul actualităţii putem concluziona că cei care dobândesc astfel de experiențe (pe lângă pregătirea teoretică temeinică) au șanse superioare de a deveni profesionişti eminenți. Felicităm pe această cale participanții la eveniment și organizatorul principal, ELSA Iași.