Vizita studenţilor Academiei „Ştefan cel Mare” la Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor şi Supravegherea Pieţei.

Vizita studenţilor Academiei „Ştefan cel Mare” la Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor şi Supravegherea Pieţei.

Miercuri, 18 decembrie 2019, Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor şi Supravegherea Pieţei a organizat evenimentul de informare a publicului larg cu activitatea instituţiei – Ziua uşilor deschise.
Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor şi Supravegherea Pieţei este autoritatea publică responsabilă de supravegherea pieţei privind produsele nealimentare şi conformitatea serviciilor, protecţia consumatorilor, metrologie, supravegherea şi controlul de stat al activităţilor în domeniul jocurilor de noroc, siguranţa ocupaţională, respectarea condiţiilor de licenţiere conform domeniului de competenţă.
În acest context Catedra „Drept privat”a organizat o vizită de familiarizare a cunoştinţelor în domeniul protecţiei consumatorilor şi supravegherii pieţii. La acest eveniment au participat 25 de studenţi ai Academiei „Ştefan cel Mare”, care şi-au consolidat şi au aprofundat cunoştinţele la compartimentul cadrului normativ de protecţie şi control al drepturilor consumatorului.
În cadrul evenimentului, au fost amenajate zone distincte cu utilajele pe care le are instituţia în dotare, zona cu produse contrafăcute, zona de instruire şi nu în ultimul rând zona cu expoziţia desenelor recepţionate în cadrul concursului „Protecţia consumatorilor în culori”.
În scopul eficientizării activităţii Agenţiei, dar şi pentru a fi la dispoziţia consumatorilor în mod prompt, tot în cadrul evenimentului, a fost lansat Ghişeul consumatorului într-un format modern. Aici, consumatorii dar şi reprezentanţii mediului de afaceri pot obţine consultanţă cu privire la drepturile şi obligaţiile lor, prin prisma legislaţiei aferente domeniului în care avem competenţe.