Ziua cunoştinţelor

Astăzi, 3 septembrie 2018, Academia „Ştefan cel Mare” a marcat începerea unui nou an universitar. Tradiţional, acest eveniment festiv vine cu mai multe emoţii pentru colectivul instituţiei, îndeosebi pentru corpul profesoral-didactic. Pe de o parte, sunt emoţii de bucurie şi mândrie pentru reuşitele obţinute în anul precedent de studii, iar pe de altă parte, apare un angajament pe care dascălii şi-l propun de fiecare dată în raport cu tinerii care au păşit pentru prima dată în aulele Academiei.
La eveniment au fost prezenţi: secretarul general de stat al MAI, dl Simion Carp; conducerea şi personalul profesoral-didactic al instituţiei; veteranii şi pensionarii Ministerului de interne; părinţii şi rudele celor admişi în primul an de studii la Academia „Ştefan cel Mare”.
În mesajul său, dl Simion Carp s-a referit la rolul şi importanţa istorică a Academiei în instruirea generaţiilor de poliţişti pentru Ministerul Afacerilor Interne, a felicitat colectivul cu ocazia aniversării a 28 ani de la fondarea Academiei Naţionale de Poliţie (1 septembrie 1990), în numele conducerii MAI a înmânat epoleţi şi distincţii departamentale angajaţilor menţionaţi şi a exprimat recunoştinţă părinţilor care şi-au ghidat copiii să facă o alegere corectă în favoarea Academiei „Ştefan cel Mare”.
Recent instituţia a finalizat concursul de admitere la toate formele de învăţământ pentru anul de studii 2018-2019, suplinind integral toate cotele de admitere prevăzute de Hotărârea Guvernului Republicii Moldova nr. 649 din 10 iulie 2018 „Cu privire la planurile (comanda de stat) de pregătire a cadrelor de specialităţi şi domenii generale de studii, cu finanţare de la bugetul de stat, în instituţiile de învăţământ superior pentru anul de studii 2018-2019”.