Studenţii Academiei în colaborare cu ELSA

Asociația Europeană a Studenților în Drept este cea mai mare organizație internațională, independentă, apolitică și non-profit a studenților în drept și a tinerilor juriști. A fost fondată la data de 4 mai 1981 în or. Viena de 4 studenți din 4 țări europene: Austria, Germania, Polonia și Ungaria, iar în prezent ELSA numără peste 32.000 de membri, cuprinși în 200 de Grupuri Locale din 41 de țări de pe întreg cuprinsul european.
În Republica Moldova ELSA a apărut în anul 2014, iar actualmente există 3 grupuri locale ELSA (Chișinău, Bălți și Cahul) în structurile cărora sunt studenți ce reprezintă facultățile de drept de la majoritatea universităților din țară.
La data de 27 februarie 2020 Echipa ELSA din Moldova le-a oferit studenților Facultăţii Drept, Ordine Publică şi Securitate Civilă a Academiei posibilitatea să vină în vizită la Biroul Vernon David din Republica Moldova (renumita casă de avocatură internaţională care investeşte şi promovează profesionaliştii moldoveni).
Astfel, studenţii Academiei „Ştefan cel Mare” au fost prezenţi la evenimentul „Lawyers at work” destinat în special studenților de la drept care și-au dorit să ia cunoștință cu activitatea profesioniștilor din domeniu. În cadrul vizitei aceștia s-au întâlnit cu preşedintele biroului ELSA Moldova, Daniel Harunjen, care a făcut o prezentare a activităţii ELSA în Moldova. Discuţiile s-au axat pe perspectivele şi prioritățile membrilor ELSA, iar studenţii s-au cointeresat în posibilitatea de a deveni membrii asociaţiei.
Pe lângă vizita la sediul lor, vizitatorii au avut posibilitatea de a participa la un atelier şi o activitate de networking susținute de practicieni și eventual, să aducă în discuție multe cazuri interesante întâlnite în practica lor.