Seminar de instruire în contextul campaniei „Săptămâna anticorupție” consacrată marcării Zilei Internaționale de luptă împotriva corupției sărbătorită anual la data de 9 decembrie

La data de 14 decembrie 2016, în incinta sediului central al Academiei „Ștefan cel Mare” a MAI a fost desfășurat un seminar de instruire pentru studenții Academiei aflați în ultimul an de studii, în contextul campaniei „Săptămâna anticorupție” consacrată marcării Zilei Internaționale de luptă împotriva corupției sărbătorită anual la data de 9 decembrie.
În calitate de vorbitori au fost, şeful Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI, Vitalie Moisei, vicepreședintele organizației de tineret „Centrul Național Anticorupție Studențesc” Alexandru Țăranu și asistentul universitar al Academiei „Ștefan cel Mare”, Sergiu Socevoi.
Seminarul a început cu o prelegere introductivă din partea domnului Sergiu Socevoi, care a vorbit despre aspectele istorice ale fenomenului de corupție, cauzele și consecințele acestuia în societate.
A continuat, Alexandru Țăranu, care a prezentat organizația din care face parte și a explicat obiectivele și scopul acesteia.
De asemenea, acesta a menționat despre toate activitățile pe care le desfășoară CNA Studențesc în contextul evenimentului sus menționat, invitând astfel și studenții Academiei să participe activ în diferite măsuri.
Șeful SPIA, colonel de poliție, Vitalie Moisei, le-a amintit studenților despre faptul că, a fi un polițist integru este primordial, iar respectarea consecventă a reglementărilor şi oferirea unui exemplu personal de etică şi integritate, sînt elemente fundamentale în exercitarea atribuţiilor funcționale.
În urma discursului prezentat, au avut loc discuții interesante. Studenții manifestând un interes sporit despre cele discutate, au adresat întrebări cu privire la modalitatea de a se angaja în cadrul SPIA, despre acțiunile pe care trebuie să le întreprindă în cazul în care sunt supuși unor tentative de a fi mituiți.
Totodată, în cadrul seminarului, au participat și un grup de studenți din cadrul instituțiilor superioare de învățământ din Republica Moldova, care apoi au avut parte de o vizită de studiu în cadrul Academiei.
Aceștea au rămas plăcut surprinși de bogăția spirituală, istorică și patriotică a muzeului Academiei, făcând numeroase poze ca amintire.
Seminar de instruire în contextul campaniei „Săptămâna anticorupție” consacrată marcării Zilei Internaționale de luptă împotriva corupției sărbătorită anual la data de 9 decembrie.