O nouă promoţie de ofiţeri specializaţi în domeniul de competență

În perioada 30.10.2023-16.02.2024, Direcția dezvoltare profesională a Academiei „Ștefan cel Mare” a organizat cursul de formare profesională iniţială pentru 54 de ofiţeri (grupele academice 115 şi 116).

Obiectivul principal al cursului s-a axat pe formarea competenţelor generale şi specifice descrise în standardele ocupaţionale, necesare pentru buna desfăşurare a activităţii profesionale.

Procesul de instruire s-a desfășurat cu implicarea cadrelor didactice profesioniste cu efectuarea vizitelor de studiu în cadrul subdiviziunilor subordonate ale MAI: Dispeceratul IGP, Inspectoratul naţional de securitate publică al IGP, Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare al IGP, Secția supraveghere contravențională a INSP al IGP, Secția monitorizare documentare trafic rutier a Direcției poliției de patrulare a INSP,  Punctul de trecere a Frontierei de stat ,,Palanca” şi Sectorul poliţiei de frontieră  al Aeroportului internaţional Chişinău.

Pentru implicare activă, rezultate remarcabile şi cea mai înaltă notă medie finală, 10 ofiţeri au fost decernaţi cu diplome de merit din partea conducerii instituţiei.

La festivitatea de înmânare a certificatelor de absolvire au participat conducerea Academiei ,,Ştefan cel Mare” şi a Direcției dezvoltare profesională, conducerea Inspectoratul General pentru Migraţie, un reprezentant din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei şi  formatorii implicaţi în procesul de instruire, care au adresat mesaje de felicitare şi au îndemnat absolvenţii să trateze serviciul public cu calitate, corectitudine, profesionalism,  disciplină și integritate.