Delegaţia Fundaţiei „Hanns Seidel” din Bavaria (Germania) în vizită la Academia „Ştefan cel Mare” a MAI

La data 12 august 2015 Academia „Ştefan cel Mare” a MAI a fost vizitată de delegaţia Fundaţiei „Hanns Seidel” din Bavaria, condusă de dl dr. Klaus Fiesinger, şef adjunct al Institutului Cooperare şi Întrevederi Internaţionale, care a fost însoţit de dl Daniel Seiberling, şef al reprezentanţei Fundaţiei „Hanns Seidel” în România şi de dna Violeta Şandru, şef al biroului Fundaţiei „Hanns Seidel” în Republica Moldova.
La eveniment a participat conducerea Academiei, care a familiarizat oaspeţii cu activitatea instituţiei în domeniul instruirii juridico-poliţieneşti conform standardelor prevăzute de Procesul de la Bologna şi a noului Cod al educaţiei ce reglementează funcţionalitatea tuturor instituţiilor de învăţământ din Republica Moldova.
În continuare discuţiile s-au axat pe perspectivele de colaborare continuă între aceste două instituţii în vederea schimbului de experienţă la capitolul instruirii universitare a viitorilor şi actualilor angajaţi ai diferitor structuri poliţieneşti. De asemenea, un reper important stabilit pentru procesul de colaborare este cercetarea ştiinţifică a diferitor fenomene infracţionale care provoacă deranj atât cetăţenilor Republicii Moldova, cât şi celor din statele Uniunii Europene.