Curs internaţional de formare „The Wellbeing of Youth Workers” în cadrul proiectului ERASMUS+

În perioada 9-16 decembrie 2022, un grup de angajaţi ai Academiei „Ştefan cel Mare” au fost delegaţi pentru participare la cursul internaţional de formare „The Wellbeing of Youth Workers”, în cadrul proiectului Erasmus+, desfăşurat în Garlstedt, Osterholz Scharmbeck, Germania.

Proiectul educaţional a avut drept obiectiv informarea şi instruirea participanţilor la subiectele: rezilienţă, ardere profesională, inteligenţa emoţională, precum şi îmbunătăţirea sentimentului de mulţumire la locul de muncă.

În cadrul cursului participanţii au fost instruiţi şi ghidaţi de către traineri în scopul formării şi dezvoltării abilităţilor fundamentale şi specifice unui lucrător de tineret.

La instruirea prenotată au participat lucrători de tineret din Portugalia, Turcia, Grecia, Cehia, Macedonia de Nord, Lituania și Germania, toţi diferiţi, dar în același timp, uniți prin diversitate. Ieșirea din zona de confort, comunicarea în limba engleză, pe tot parcursul proiectului, lucrul în echipă şi gândirea critică au contribuit la preluarea celor mai bune experienţe ale colegilor din proiect.