Festivitatea consacrată Zilei Poliției Naționale și sărbătorilor de iarnă

La data de 20 decembrie, colectivul Academiei „Ștefan cel Mare” a consemnat o sărbătoare care, „de iure”, a devenit profesională doar pentru o categorie de funcționari din marea familie a Ministerului Afacerilor Interne – Ziua Poliției Republicii Moldova, însă, „de facto”, pe toți angajații acestui sistem îi consolidează scopul meseriei și Jurământul depus, în mod solemn, în fața Drapelului și simbolurilor de stat. Marcarea aniversării a 32 de ani de la constituirea Poliției Republicii Moldova se justifică și prin faptul că instituția a fost fondată în același an, la 1 septembrie, devenind prima componentă a Ministerului de Interne în denumirea căreia a apărut sintagma „Națională de Poliție”. Totodată, Academia „Ștefan cel Mare”, anual, instruiește, inițiază, recalifică, perfecționează și formează peste o mie de funcționari publici cu statut special, pentru toate structurile Ministerului de Interne.

Evenimentul prenotat s-a dedicat tuturor categoriilor de funcționari ai sistemului afacerilor interne, indiferent de vârstă şi drumul parcurs în carieră, fie la început de cale, fie la mijloc sau trecut în rezervă. Cu aceeași ocazie, având obligativitatea de a nu da uitării faptele angajaților Ministerului Afacerilor Interne căzuţi la datorie, care și-au sacrificat viața, înscriind multiple pagini de curaj, bărbăţie şi eroism în timpul îndeplinirii nobilului demers profesional, a fost ținut un minut de reculegere.

„Să instruiți și în continuare, an de an, generații competente și apte să respecte drepturile și libertățile fundamentale ale omului, gata să ofere, oricând, siguranță la hotare și în interiorul țării – o siguranță pentru ziua de azi și pentru ziua de mâine.” a punctat rectorul Academiei, comisarul-șef Dinu Ostavciuc, în mesajul său de felicitare adresat mediului academic.

Succesele unui nou an adunat vechimii în serviciu au fost valorificate, în mare măsură, prin atenţia conducerii Ministerului Afacerilor Interne, precum și a factorilor de decizie din cadrul Academiei. Astfel, angajații prezenți la eveniment s-au învrednicit de distincții departamentale și instituționale, diplome de onoare, gratitudine și de merit, grade speciale și alte recompense.

Totodată, cu prilejul sărbătorii profesionale și a celor de iarnă, cu un mesaj de felicitare a venit și președintele Asociației polițiștilor creștini din Moldova, dl Anatol Andriuța, oferind în dar 250 de cadouri de Crăciun pentru copiii angajaților Academiei.

Partea festivă a evenimentului a fost împodobită cu prestațiile artiștilor din cadrul Corului de cameră „Credo” (conducător artistic Elena Gulpac) al Direcției ceremonial-militare a Inspectoratului General de Carabinieri al MAI, și a oamenilor de artă din cadrul orchestrei „Hora Neamului” (conducător artistic Ruslan Chișlea).

În pragul Noului An 2023 şi al Sfintelor Sărbători de iarnă, pe care le așteptăm cu nerăbdare și optimism, colectivul Academiei „Ștefan cel Mare” transmite tuturor conaționalilor doar evoluții pozitive în plan național și internațional.