Consolidarea relaţiilor de colaborare cu Academia de Poliţie din Republica Armenia

În contextul colaborării internaţionale, unul din scopurile imperative ale Academiei „Ştefan cel Mare” a MAI al RM este stabilirea şi menţinerea relaţiilor de colaborare cu alte instituţii de profil din ţară şi de peste hotare, obiectivul realizat prin schimbul continuu de experienţă şi de perfecţionare a cadrelor, întru promovarea valorilor din domeniul juridic şi poliţienesc.
La data de 5 februarie 2020, delegatia Academiei “Stefan cel Mare” în frunte cu prim-prorector pentru studii şi management al calităţii dl. Iurie Odagiu, comisar-şef, a vizitat Complexul Educational al Politiei din Republica Armenia. Întâlnirea a fost una simbolică, întrucât Academia “Stefan cel Mare” a MAI şi Complexul Educaţional al Poliţiei din or. Erevan au încheiat un acord de cooperare la data 19 aprilie 2018, iar prima întâlnire oficială a avut loc doar acum.
Comandantul Complexului Educațional dl. Muşeg Babaian, general-maior de poliţie a prezentat structura instituţiei de învățământ, programele de formare initială şi continua şi perspectivele de dezvoltare. La finele întrevederii, părţile au discutat paşi suplimentari pentru dezvoltarea colaborării, precum şi o serie de alte aspecte de interes reciproc, în care au fost stabilite direcţiile de cooperare ulterioară.
Apoi, a fost organizat un tur pe teritoriul Complexului Educaţional, s-a făcut cunoștință cu sediile catedrelor, sălile de studii, de specialitate, poligonul multifuncţional, sălile de pregătire fizică, bazinul şi vizita în Muzeul de Istorie al Poliției Republicii Armenia.