Consemnarea prin sfânta și mica rugăciune dedicată zilei Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Purtător de Biruință

În cadrul Academiei ”Ștefan cel Mare” în fiecare an, la 6 mai este serbat hramul sfântului locaș care poartă denumirea „Sfântul Gheorghe” fiind și patronul spiritual al instituției. Sfânta și mica rugăciune a acatistului Sfântului Mare Mucenic Gheorghe a fost oficiată de preotul-paroh Octavian Moșin. Protoiereul s-a rugat pentru efectivul instituției pe care l-a binecuvântat.
Cultul Sfântul Gheorghe s-a răspândit foarte mult, odată cu imaginea sa de cavaler. Fiind un sfânt militar, chipul său era reprezentat și pe steagul voievodului Ștefan cel Mare. O dovadă este și rugăciunea lui Ștefan cel Mare, scrisă pe steagul său: „O, luptătorule și biruitorule, mare Gheorghe, în nevoi și în nenorociri grabnic ajutător și cald sprijinitor, iar celor întristați, bucurie nespusă, primește de la noi această rugăminte a smeritului tău rob, a Domnului Ștefan Voievod, din mila lui Dumnezeu, Domnul Țării Moldovei. Păzește-l pe el neatins în lumea aceasta și în cea de apoi, pentru rugăciunile celor ce te cinstesc pe Tine, ca să Te preamărim în veci. Amin”.
Viaţa Sfântului Mare Mucenic Gheorghe este o pildă de tărie în credinţă şi întărire în vremuri de încercări pentru toţi creştinii.