Donație din partea Ambasadei SUA în Republica Moldova

Astăzi, 7 mai 2020, în contextul colaborării internaționale a avut loc vizita oficială a dlui H. Martin McDowell, şef adjunct al Misiunii, dlui Timothy P. Buckley, şef al secţiei Justiţie Penală şi Aplicare a Legii şi dlui Alexandru Molcean, manager superior de Programe al Ambasadei SUA la Chişinău. La eveniment a fost prezent și dl Gheorghe Balan, Secretar de Stat a MAI.
Scopul acestei vizitei a fost oferirea donaţiei de către Ambasada SUA a unui lot de table interactive și computere, destinate procesului de instruire. Lotul de echipament va fi repartizat la catedre de profil şi Departamentul „Limbi moderne”, care va aduce mai multă interactivitate şi dinamică în sălile de clasă.
Totodată, în condițiile pandemiei acest suport ne va ajuta și pentru învățământul la distanță, fiind o soluție excelentă de a continua procesul educațional.
Reprezentanții ambasadei au menționat că cooperarea și susținerea dezvoltării învățământului în Academia „Ștefan cel Mare” va fi de lungă durată şi va facilita procesul instructiv-didactic.
Precizăm că, preluarea bunelor practici și aplicarea tehnologiilor moderne din țările cu experiență avansătă, va crește semnificativ calitatea studiilor în instituția noastră. Grație tehnologiilor informaționale, procesul de predare-învățare-evaluare devine din ce în ce mai accesibil, util și interesant.
Conducerea Academiei „Ştefan cel Mare” aduce sincere mulţumiri şi recunoştinţe Guvernului SUA şi Ambasadei SUA la Chişinău pentru contribuţia generoasă, oferită în calitate de suport tehnic întru dezvoltarea şi eficacitatea profesională a viitorilor poliţişti şi cadrelor didactice.