Conferinţa ştiinţifică studenţească cu genericul „Uniunea Europeană – democraţia poporului bine informat”

La data de 17.05.2018, în incinta Academiei „Ştefan cel Mare” a MAI a avut loc Conferinţa ştiinţifică studenţească cu genericul „Uniunea Europeană – democraţia poporului bine informat”, organizată de Catedra „Drept Public şi Securitate a Frontierei” la iniţiativa studentei anului III (taxă), Valeria Bejenari, participantă în cadrul proiectului ,,Promotori pentru democraţie europeană 2018”, susţinut de Biroul de Informare al Parlamentului European în România.
La acest forum ştiinţific au participat cadrul profesoral-didactic al instituţiei şi studenţii anului II, III, IV ai Facultăţilor Drept şi Securitate Civilă şi Ordine Publică a Academiei „Ştefan cel Mare” a MAI. Toţi participanţii au fost menţionaţi cu certificate de participare şi broşuri informative.
Bazându-ne pe faptul că valorile europene sunt promovate şi apărate de către Uniunea Europeană, în mod activ, în relaţiile cu ţările terţe, cazul Republicii Moldova, aceasta din urmă încearcă să-şi direcţioneze toate eforturile pentru integrarea în structurile europene.
Astfel, scopul primordial al întrunirii a fost punerea în discuţie a importanţei democraţiei şi a valorilor care îi unesc pe cetăţenii Uniunii Europene, precum şi contextul geopolitic actual şi perspectivele aderării Republicii Moldova la UE.