Comemorarea reputatului sportiv Valentin Guţu

An de an la data de 14 septembrie membrii Catedrei Pregătire fizică şi autoapărare, alături de colegii şi prietenii regretatului Valentin Guţu, se adună la mormântul vestitului sportiv la cimitirul central din mun. Chişinău. Anul acesta, ceremonia de comemorare a fost asistată de Garda de Onoare a Academiei „Ştefan cel Mare” a MAI care a depus flori la Placa comemorativă.

Valentin Guţu a fost cel care a pus temelia instruirii fizice şi de luptă în Academia  „Ştefan cel Mare” a MAI şi a condus catedra respectivă începând cu luna ianuarie, anul 1993 până în ultima zi a vieţii sale.

Regretatul Valentin Guţu a fost vicecampion european la judo, vicecampion al URSS la sambo, premiant al multiplelor turnee internaţionale, campionate şi spartachiade din URSS, maestru al sportului de clasă internaţională, antrenor emerit al Republicii Moldova, vicepreşedinte al Comitetului Naţional Olimpic din Moldova, Preşedinte al Federaţiei Naţionale de Judo, Cavaler al ordinului „Ştefan cel Mare”. Valentin Guţu s-a stins din viaţă în urmă cu 23 de ani.

Valentin Guţu va rămâne pentru eternitate în sufletele celor care l-au cunoscut.