Vaccinarea salvează vieţi

„Vaccinarea este cea mai sigură metodă prin care se asigură protecţia împotriva virusului Covid-19”, astfel şi-au început discursurile şeful Centrului de Sănătate publică al Serviciului medical al MAI împreună cu colegii din Secţia medicală a Academiei „Ştefan cel Mare” în faţa ofiţerilor şi subofiţerilor din cadrul autorităților administrative şi instituțiilor din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, care participă la instruiri desfăşurate de Direcţia dezvoltare profesională a Academiei „Ştefan cel Mare”, începând cu 13.09.21.

În acest context audienţii au fost informaţi despre faptul că vaccinarea împotriva virusului Covid-19 este cel mai eficient instrument prin care se realizează supravegherea morbidităţii populaţiei şi stoparea definitivă a pandemiei. Totodată, au fost comunicate mai multe informaţii utile despre mecanismul de funcţionare a vaccinului, siguranţa şi eficienţa acestora, tipul şi modul de administrare, etc.

Astfel, în urma informaţiei asimilate, 11 audienţi au decis să-şi administreze vaccinurile împotriva virusului Covid-19 imediat, după finisarea orelor de instruire. Acest lucru a fost posibil datorită prezenţei pe teritoriul instituţiei a echipei mobile din cadrul Serviciului Medical al MAI.