Campania voluntară de donare a sângelui

În urma Deciziei Consiliului Rectorilor din Republica Moldova, astăzi, 18 martie 2022, Secţia medicală a Academiei „Ştefan cel Mare” în colaborare cu Centrul Naţional de Transfuzie a Sângelui au organizat, în incinta complexului socio-cultural a Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, o acţiune de donare voluntară a sângelui. Activitatea  face parte din obiectivul Campaniei umanitare „Donează SÂNGE pentru VIAŢĂ şi PACE”.

La acest generos act „de caritate” au participat circa 45 de studenţi ai instituţiei, devenind pentru o zi adevăraţi eroi anonimi în raport cu refugiaţii aflaţi în situaţii de criză, oferindu-le o şansă reală de salvare a vieţii.

Totodată, este şi un aport considerabil adus benevol sistemului naţional de sănătate, care va contribui la menţinerea rezervelor naţionale de sânge.

Conducerea Academiei „Ştefan cel Mare” aduce recunoştinţă organizatorilor evenimentului precum şi transmite mulţumiri cordiale tuturor donatorilor de sânge pentru nobilul gest, atitudine şi grijă manifestată faţă de refugiaţii din ţara noastră.