Ziua Nonviolenţei

La data de 30 ianuarie se sărbătoreşte pe plan internaţional Ziua Nonviolenţei în Şcoală.
Această zi promovează o educaţie permanentă în/şi pentru armonie, toleranţă, solidaritate, respect pentru drepturile omului, nonviolenţă şi pace.
În acest context, pentru a marca această zi, în cadrul Academiei ,, Ştefan cel Mare” a MAI, azi, de către catedra “Ştiinţe poliţieneşti şi socio-umane” al facultăţii Ştiinţe Poliţieneşti, a fost organizată o masă rotundă cu genericul,,Fii inteligent, nu violent – bătaia nu educă”.

 

La acest eveniment a participat efectivul catedrei “Ştiinţe poliţieneşti şi socio-umane”, un grup de studenţi ai anului I de studii al Facultăţii Ştiinţe Poliţieneşti şi reprezentanţi ai Departamentului management operaţional.

 

În cadrul mesei rotunde au fost abordate următoarele subiecte:
– Formele de agresiune în şcoli;
– Modalităţile de prevenire şi combatere al agresiunii;
– Rolul serviciului siguranţă copii în prevenirea comportamentului deviant al minorului;
– Siguranţa copilului o prioritate în activitatea poliţiei.Similar la blocul de studii (strada Sf. Vineri 7) a fost desfăşurată masa rotundă cu genericul „Nonviolenţa în şcoală şi familie”, la care au participat un grup de studenţi ai Facultăţii ştiinţe poliţieneşti şi reprezentanţi ai Departamentului dezvoltare profesională şi managerială.
Studenţii au fost îndrumaţi să nu tolereze niciodată violenţa umană şi ca viitorii apărători ai drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, să depună tot efortul în contracararea acestui viciu foarte persistent în zilele de astăzi.