Ziua Internaţională a Păcii

Astăzi, 21 septembrie 2022 în întreaga lume este marcată Ziua Internaţională a Păcii. Această sărbătoare a fost declarată de către Organizaţia Naţiunilor Unite drept o zi dedicată consolidării idealurilor de Pace, prin respectarea a 24 de ore de non-violenţă şi încetare a focului. Totodată, ONU îndeamnă oamenii să consemneze ziua prin educaţie şi conştientizare publică cu privire la problemele legate de Pace.

Cu acest prilej, în baza ordinului rectorului Academiei nr.121 din 13.09.2022, Secţia pregătire profesională şi protecţie socială în colaborare cu Serviciul cultural-educativ ale Academiei „Ştefan cel Mare” au organizat și desfășurat mai multe activităţi.

Astfel, copiii angajaţilor şi studenţii instituţiei au fost implicați în elaborarea desenelor tematice pentru expoziția cu genericul „Promovarea Păcii prin educație”.

Ziua Internațională a Păcii în cadrul Academiei „Ștefan cel Mare” a început cu un serviciu divin oficiat de Capelanul instituției, protoiereul Octavian Moşin. Cucernicul Părinte a vorbit tinerei generații despre valorile general-umane, naționale și cele duhovnicești prin care se promovează idealurile non-violente, drepturile și libertățile omului.

Ulterior, micuții împreună cu studenții Academiei au realizat pe asfaltul platoului instituției un desen de proporții – simbolul zilei internaționale „Porumbelul Păcii”.

În final, toţi participanţii au fost menționați, în numele conducerii Academiei, cu diplome „în semn de recunoştinţă pentru implicare activă în promovarea valorilor general-umane şi contribuţie personală adusă la buna desfăşurare a activităţilor consacrate Zilei Internaţionale a Păcii”, iar Preotul Octavian Moșin i-a oferit tuturor celor implicați câte un „hulubaș” copt și daruri.

DCIM\100MEDIA\DJI_0465.JPG