Ziua Internaţională a Familiei

Ziua Internaţională a Familiei este marcată anual, la 15 mai, şi a fost instituită de Adunarea Generală a ONU la 20 septembrie 1993, în baza Rezoluţiei 47/237, reprezentând o oportunitate pentru a creşte gradul de conştientizare a problemelor de familie şi a proceselor sociale, economice şi demografice care afectează familiile.
Aceasta zi este un bun augur de a sensibiliza toţi cetăţenii şi autorităţile cu privire la conceptul de familie, la dificultăţile care pot apărea într-o societate contemporană dar şi de a celebra uniunea dintre soţ, soţie şi copii.
Cu acest prilej, conducerea Academiei adresează celor 30 de cupluri care activează în cadrul instituţiei şi tuturor celorlalte familii sa aibă parte de înţelegere, încredere, respect şi dragoste, iar în spatele părinţilor iubitori să se regăsească fericirea copiilor pe care îi cresc şi îi educă. Oricând, familia a fost şi rămâne temelia societăţii, sursa iubirii, a devotamentului şi a încrederii în viitor.
Familia este o parte esenţială a ceea ce suntem şi ceea ce vom deveni, cea mai însemnată unitate socială de care depinde dezvoltarea, stabilitatea şi, mai ales, existenţă întregii societăţii. Este important să apreciem şi să respectăm sfinţenia legăturilor familiale, căci acolo unde este familie, acolo este şi casă!