Ziua Constituţiei Republicii Moldova

Astăzi, 29 iulie 2021, avem un prilej deosebit de a celebra aniversarea Legii Supreme a ţării noastre – Constituția Republicii Moldova.

În acest an consemnăm 27 de ani de la adoptarea Constituției, care a pornit de la principiile exprimate în Declarația de la Independența Republicii Moldova, zi în care drepturile şi libertățile fundamentale ale cetăţeanului sunt recunoscute şi apărate, autorităţile statului îşi exercită puterea în limitele atribuţiilor conferite de legea fundamentală.

Ziua Constituției Republicii Moldova este o ocazie de a sărbători democrația ţării, care reprezintă principiile şi valorile naționale consfințite în Legea Supremă, garanția ordinii de drept, ascensiunea stabilă a societății și valorile democratice.

Aniversarea de 27 ani readuce în memoria fiecărui cetățean datoria de a onora Constituția, de a fi dedicat Patriei, obligația de a apăra suveranitatea și independența Republicii Moldova.

În același context, în cadrul instituţiei noastre se organizează antrenamente ce țin de comemorarea aniversarii a 30-a de la proclamarea Independenţei Republicii Moldova. Formaţiunea de paradă formată din studenţii şi angajaţii Academiei „Ştefan cel Mare”, în ziua de 27 august vor defila cu demnitate şi mândrie sub culorile Drapelului de Luptă al Ministerului Afacerilor Interne şi Drapelului de Luptă al Academiei „Ştefan cel Mare”, onorând curajul şi sacrificiul înaintaşilor noştri.