Vizita Preşedintelui Comisiei Europene

La 29-30 noiembrie 2012, în Republica Moldova s-a aflat cu vizită oficială Preşedintele Comisiei Europene dl. Jose Manuel Barroso.
Preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, a venit în Republica Moldova în semn de recunoştinţă pentru reformele impresionante în desfăşurare şi pentru a încuraja acţiunile ce urmează să fie întreprinse. Înaltul oficial a declarat în cadrul unui interviu că ţara noastră este un partener important pentru Uniunea Europeană, iar astăzi suntem mult mai aproape de acel punct de liberalizare a vizelor.
Oficialul european a apreciat angajamentul Moldovei faţă de reformele structurale, care o face să fie lider în Parteneriatul Estic.
Conform pct. 21 al Planului separat al MAI nr. 6/2896 din 26.11.2012, la indicaţia Statului major operativ al MAI, Academia „Ştefan cel Mare” a distribuit la 29.11.2012 150 studenţi pentru antrenare în asigurarea securităţii publice pe traseele de deplasare a delegaţiei oficiale, pe segmentele atribuite conform dislocării forţelor şi a creat rezerva în număr de 50 studenţi pentru intervenţie în caz de blocare a traseelor de deplasare a delegaţiei sau alte situaţii imprevizibile.