Vizită de studiu la Penitenciarul nr.15 – Cricova

La data de 18 mai 2023, un grup de studenți ai Academiei „Ștefan cel Mare” a efectuat o vizită de studiu la Penitenciarul nr.15 – Cricova. Studenții fiind ghidați de asistentul universitar al Catedrei drept civil, Pascal Mihaela și angajații instituției penitenciare.

Această activitate s-a focusat pe formarea unor abilități practice pe filierele recunoașterii şi executării hotărârilor judecătoreşti, sensibilizării viitorilor profesioniști în vederea dezvoltării unui spirit civic responsabil şi a prevenirii delincvenței și totodată, recrutării personalului în instituțiile penitenciare.

Totodată, studenţii s-au familiarizat cu modul și condițiile de executare a pedepsei de către persoanele private de libertate, în scopul acumulării experienței practice în domeniul legislației execuțional – penale.

Studenții au manifestat interes sporit față de activitatea penitenciarului și au avut posibilitatea să cunoască aspectele mediului penitenciar prin prisma actelor normative care reglementează executarea pedepselor, drepturile şi obligațiile persoanelor private de libertate.