Vizită de lucru în perspectiva cooperării interinstituţionale

Astăzi, 27 octombrie 2022, conducerea Decanatului Academiei „Ştefan cel Mare” a primit în vizită delegaţia Centrului de instruire al Administrației Naționale a Penitenciarelor din Republica Moldova, condusă de Directorul Centrului de instruire al ANP, comisar de justiție, Ludmila Zghibarță.

În cadrul vizitei oaspeții s-au familiarizat cu istoricul, structura de organizare, sistemul educaţional, dotarea logistică, precum şi cu domeniile de cooperare ale instituţiei.

Reprezentanţii delegaţiei au manifestat un interes sporit faţă de activitatea Academiei, identificând interese comune ce vizează activităţile de instruire continuă, totodată, exprimând disponibilitatea lansării unei cooperări interinstituţionale.

În urma discuţiei reprezentaţii Centrului de instruire al ANP şi-au exprimat disponibilitatea de a interveni și contribui la organizarea unui program special de vizite ale studenților Academiei în instituțiile penitenciare naționale.

Programul de vizite ale studenților va contribui la o mai bună cunoaștere a procesului de reintegrare socială, reeducare a deținuților, precum și o informare asupra infrastructurii penitenciarelor.