Vizita de lucru în cadrul Academiei

La de data 19 noiembrie 2019 în incinta Academiei a avut loc vizita de lucru a experţilor Jeffrey Hunter, Consilier superior de poliţie, Kara L. Rose, Consilier superior de poliţie, membre ai Grupului de capacitate strategică al Departamentului de Stat al SUA, Schuyler Miller, expert internaţional în combaterea drogurilor şi Anatolie Popa, manager de program pentru aplicarea legii la Ambasada SUA din Chişinău.
Întrevederea face parte din cadrul evaluării capacitaţilor de combatere a coruptiei în ministerul de interne.
Oaspeţii s-au familiarizat cu procesul de studii, şi programele educaţionale de specializare în domeniul prevenirii şi combaterii corupţiei. A fost făcut schimb de opinii cu privire la experienţa americană în vederea înstruirii cadrelor poliţieneşti în domeniul educaţiei anticorupţie. Experţii şi-au exprimat dorinţa de a împărtăşi practica avansată şi a oferi support în organizarea seminarelor, trainingurilor, cursurilor în materie de prevenire şi combatere corupţiei.
Relaţiile de colaborare, schimbul de experienţă, organizarea vizitelor de studii reciproce, cursurile de instruire pentru formarea profesională a viitorilor poliţişti vor contribui la consolidarea unei societăţi democratice, transparente, bazată pe normele de drept.