Vizita de lucru a Ministrului Afacerilor Interne la Academia „Ştefan cel Mare” a MAI

Joi, 26 februarie curent, Ministrul Afacerilor Interne domnul Oleg Balan a efectuat o vizită de lucru la Academia „Ştefan cel Mare” a MAI. Dl. ministru a avut o întâlnire cu conducerea şi cadrul profesoral-didactic al instituţiei. Evenimentul a fost deschis de către rectorul Academiei dl Simion Carp, care felicitându-l pe dl. Oleg Balan cu numirea în funcţie, l-a asigurat în numele întregului efectiv că acesta va depune tot efortul şi sprijinul necesar Ministerului Afacerilor Interne pentru realizarea cu succes în continuare a reformelor.
La rândul său, dl. ministru a salutat efectivul prezent şi a menţionat că Academia „Ştefan cel Mare” este o instituţie prestigioasă de învăţământ cu o istorie bogată, care trebuie şi în continuare să fie generatorul de personal calificat şi profesionist pentru funcţiile poliţieneşti, planificându-şi activitatea în conformitate cu Codul Educaţiei Republicii Moldova şi sarcinile înaintate de MAI.
În continuare dl. Oleg Balan s-a referit la reformele Ministerului Afacerilor Interne şi a evidenţiat activităţile ce urmează a fi realizate de urgenţă pentru a îmbunătăţi imaginea poliţiei în societate solicitând implicarea cadrului profesoral-didactic al Academiei pentru atingerea scopul scontat.
Un alt subiect care a fost abordat de către dl. ministru vizează pregătirea iniţială şi perfecţionarea/specializarea efectivului poliţienesc. La final, dl. ministru a menţionat că va acorda tot sprijinul necesar Academiei „Ştefan cel Mare” pentru realizarea procesului de studii conform standardelor europene.
Vizita a continuat cu o excursie în cadrul instituţiei unde au fost prezentate sălile de clasă, laboratoarele specializate, sălile de calculatoare, complexul sportiv, biblioteca etc.