VIOLENŢA ÎN FAMILIE

În contextul implementării proiectului „Consolidarea capacității reprezentanților sectorului justiției în aplicarea eficientă a legislației privind violența în familie”, Departamentul „Formare continuă” al Direcţiei „CIPAL” a Academie „Ştefan cel Mare” în parteneriat cu Centrul de Drept al femeilor şi cu susţinerea Un Women, finanţat de Suedia au organizat desfăşurarea cursului de formare continuă cu tematica „Violenţa în familie”, destinat angajaţilor din subdiviziunile de securitate şi ordine publică ale IGP al MAI, în perioada 15-26 noiembrie 2021.

Formatorii cursului au familiarizat participanţii despre înţelegerea fenomenului violenţei, dinamica violenţei în familie şi a formelor violenţei în contextul inegalităţii predominante dintre femei şi bărbaţi. Un alt subiect important abordat a fost şi cel al asigurării unui răspuns pro-activ în procesul prevenirii fenomenului violenţei în familie, precum şi identificarea şi contracararea faptelor de violenţă.

Totodată, audienţii au avut oportunitatea să dezvolte noi abilităţi necesare pentru asigurarea unor intervenţii eficiente în vederea soluţionării cazurilor de violenţă în familie.

La finalul cursului, celor 40 de angajaţi, au fost eliberate certificate confirmative de absolvire. Conducerea Direcției a adresat mesaje de felicitare în numele instituţiei, îndemnându-i și în continuare să demonstreze zi cu zi devotament, curaj, perseverenţă şi responsabilitate.