Viitorii apărători ai ordinii de drept în acțiune!

La data de 17.05.2023, doi studenți cu statut special ai anului III de studii din cadrul Academiei „Ștefan cel Mare” a MAI, aflându-se în timpul său liber în adiacentul unei spălătorii auto de pe sectorul Telecentru a mun. Chișinău au reținut un bărbat cu vârsta de 21 de ani, aflat în căutare de mai multe inspectorate de poliție din țară.

Unul dintre studenții implicați a recunoscut persoana dată în orientare națională, reținându-i semnalmentele de pe timpul delegării sale la sesiunea de practică în cadrul Inspectoratului de Poliție Glodeni, în perioada 06.02.2023-30.04.2023. După ce și-a informat colegul, a făcut un apel telefonic mentorilor din cadrul Inspectoratului prenotat și a primit confirmarea că persoana și la moment se află în căutarea națională. În paralel, colegul său a solicitat un echipaj de intervenție prin intermediul Serviciului național unic pentru apelurile de urgență 112.

În momentul apropierii către presupusul infractor pentru a-i sustrage atenția până la intervenția poliției, acesta a rupt-o la fugă, ieșind pe carosabil și încercând să stopeze automobilele din trafic.

Datorită pregătirii fizice excelente și aptitudinilor practice de intervenție, persoana urmărită, aproximativ un kilometru, a fost reținută cu succes și imobilizată până la sosirea echipajului de intervenție.

Pentru respectarea Jurământului depus, vigilență și curaj manifestate în situația de risc profesional, precum și aportul adus la combaterea fenomenului infracțional, conducerea și colectivul instituției, manifestând sentimentul de mândrie, aduce sincere mulțumiri studenților implicați!