Studenţii Academiei în vizită la Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră

La data de 5 iunie 2023,  la invitaţia Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, un grup de studenți ai anului III de studii din cadrul Academiei ,,Ștefan cel Mare”, de la specializarea Securitatea frontierei, au participat la un seminar cu genericul „Rolul Poliției de Frontieră în asigurarea securității naționale și regionale. Cooperarea cu agenția europeană FRONTEX”. Vizita a fost ghidată de șeful Catedrei drept public, securitate a frontierei migrație și azil, Mariana Pavlencu precum şi asistentul universitar, Iurie Punga.

În cadrul întâlnirii studenții au prezentat comunicări prin care au reiterat rolul și importanța Poliției de Frontieră în sistemul de securitate naţională. Totodată, delegaţii au avut parte de activități interactive având posibilitatea să-și testeze cunoștințele, în domeniul abordat, iar cei mai ingenioși au fost distinşi cu cadouri corporative ale IGPF.

La final, a fost desfășurată o prezentare care a inclus lansarea şi operarea cu drone, aparate ce sunt utilizate nemijlocit în procesul de supraveghere a frontierei de stat.

  1. https://www.moldpres.md/news/2023/06/06/23004558

2. https://radiochisinau.md/foto-absolventii-academiei-stefan-cel-mare-au-avut-o-vizita-de-prezentare-la-inspectoratul-general-al-politiei-de-frontiera—181420.html