Studenţii Academiei au participat la Şcoala de vară organizată de Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava

La invitaţia  Universităţii „Ştefan cel Mare” din  Suceava, un grup format din studenţi şi angajaţi ai Academiei „Ştefan cel Mare”, a participat la sesiunea interuniversitară cu tematica: „International Tech Law Scientific Sessions”, desfăşurată în Vatra Dornei, România, în perioada 24-30 iulie 2023.

Sesiunea a reunit studenţi din România, Republica Moldova şi Ucraina, oferind o gamă largă de cursuri şi workshop-uri în domeniul dreptului. De asemenea, reuniunea le-a oferit posibilitatea delegaţilor să-şi împărtăşească din interesele şi pasiunile în domeniile ştiinţelor juridice dar şi din cele personale. Totodată, evenimentul s-a axat pe dezvoltarea abilităţilor de comunicare şi a spiritului de echipă. În ultima zi a Şcolii de vară participanţii şi-au prezentat propriile viziuni şi incursiuni de cercetare pe baza tematicii abordate în cadrul întrunirilor desfăşurate.

La final, studenţii Academiei au fost menţionaţi cu certificate de apreciere pentru participarea şi contribuţia importantă adusă acestei ediţii a „ITLSS”. Studenţii, la rândul lor, şi-au exprimat recunoştinţa pentru buna organizare a Şcolii de vară şi intenţia de a participa şi la viitoarele ediţii ale proiectului, accentuând faptul că cunoştinţele şi deprinderile dobândite aici, le vor fi de real folos la formarea lor profesională.

Pe parcursul perioadei de delegare, participanţii s-au bucurat şi de activităţi zilnice de recreare având un şir de oportunităţi de a vizita obiectivele cultural-istorice şi turistice din zonă.

Şcoala de vară a fost organizată în cadrul programului de mobilitate academică Erasmus+ KA1.