STOP ALCOOL LA VOLAN!

Recent, Inspectoratul Naţional de Patrulare al IGP a lansat campania „STOP alcool la volan!”. Dinamica alarmantă de la începutul anului curent, precum şi accidentele grave, soldate cu victime, din ultima perioadă de timp, au generat o reacţie fără precedent a societăţii faţă de acest „flagel”.
De fiecare dată Academia „Ştefan cel Mare” a fost sensibilă în raport cu evenimentele sociale din ţară şi apelurile nobile ale colegilor de breaslă.
Reieşind din cele menţionate, Academia „Ştefan cel Mare” susține campania „STOP alcool la volan!”. În acest sens, astăzi studenţii şi angajaţii instituţiei s-au alăturat flashmob-ului lansat în întreaga societate.
Totodată, Academia a elaborat un pliant tematic informativ referitor la sancţiunile aplicabile şoferilor depistaţi în stare de ebrietate, care va fi repartizat săptămâna viitoare cetăţenilor de către studenţii instituţiei în afara orelor de studii.
Cu acelaşi prilej instituţia lansează un concurs cu participarea efectivului variabil pentru cel mai sensibil demotivant la tema „STOP alcool la volan!” – acţiune prin care încurajează şi alte instituţii de învăţământ să adere la campania de referinţă.
Reiterăm îndemnul colegilor adresat cetăţenilor: „NU fiți indiferenți! Fiindcă indiferența încurajează încălcarea! Să contribuim împreună la un trafic în siguranță!”
Amintim că Inspectoratul Național de Patrulare a lansat campania „STOP alcool la volan!” și linia telefonică 067 112 902, destinată exclusiv sesizării cazurilor de conducere a automobilelor în stare de ebrietate.