Start Summitul Comunităţii Politice Europene

Grupul Media pentru Ştiri de Securitate privind Summitul Comunităţii Politice Europene informează: 

Inima Europei este în Republica Moldova – astăzi, 1 iunie, a început unul dintre cele mai importante evenimente istorice în cei aproape 32 de ani de la proclamarea independenței.

Cei 48 de șefi de state și lideri de guverne au ajuns în siguranță la Bulboaca. Perimetrul locației de desfășurare a evenimentului este securizat conform protocoalelor internaționale. 

În capitală, traficul a revenit la normalitate. Transportul public circulă pe itinerarele prestabilite de autoritățile locale.

Traficul rutier pe traseul Chișinău – Bulboaca este suspendat pentru mai multe ore. Transportul interurban este redirecționat pe rute alternative, cu excepția ambulanțelor și autospecialelor, care au un regim special de circulație. 

Se mizează în continuare pe conlucrarea cetățenilor cu autoritățile naționale pentru buna desfășurare a evenimentului. 

Din GMSS-CPE fac parte comunicatorii instituțiilor naționale din domeniul ordinii publice, securității și apărării naționale: Ministerul  Afacerilor Interne cu Inspectoratul General al Poliției, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Inspectoratul General pentru Migrație, Inspectoratul General de Carabinieri, Academia „Ștefan cel Mare” a MAI; Serviciul de Protecție și Pază de Stat; Serviciul de Informații și Securitate; Ministerul Apărării; Procuratura Generală; Autoritatea Aeronautică Civilă; Administrația Națională a Penitenciarelor.  

GMSS-CPE recomandă tuturor persoanelor să se informeze din surse oficiale. 

Pentru mai multe detalii:
Grupul Media pentru Știri de Securitate (GMSS-CPE)
Tel: +373 22 255 255 /+373 67 255 255
Fax: +373 22 213 016
Email: stirisecuritatesummit2023@mai.gov.md