Serbarea Drapelului de Stat al Republicii Moldova

Cu prilejul Zilei Drapelului de Stat al Republicii Moldova, la 27 aprilie 2017 Academia „Ştefan cel Mare” a MAI a organizat şi desfăşurat un şir de activităţi.
Astfel, la ambele blocuri de studii a fost arborat Drapelul de Stat al Republicii Moldova şi intonat Imnul de Stat.
Ulterior, Garda de onoare a asigurat procedura depunerii coşurilor de flori de către conducerea MAI la plăcile comemorative din incinta Ministerului Afacerilor Interne.
Şirul de evenimente a continuat în Parcul „Valea Morilor”, la Monumentul funcţionarilor de poliţie căzuţi la datorie.
La solemnitate au fost prezenţi: Prim-ministrul Republicii Moldova, dl Pavel Filip; Viceministrul Afacerilor Interne, dl Oleg Babin; conducătorii subdiviziunilor aparatului central, autorităţilor administrative şi instituţiilor din subordinea MAI; veterani ai organelor afacerilor interne; studenţii Academiei „Ştefan cel Mare” a MAI, angajaţi ai subdiviziunilor poliţieneşti şi trupelor de carabinieri; elevi ai claselor primare din gimnaziile şi liceele din mun. Chişinău.
Sub acompaniamentul Orchestrei-model a DTC a fost arborat Drapelul de Stat al Republicii Moldova şi intonat Imnul de Stat.
Pe platoul din faţa monumentului a fost constituită o formaţie ce a inclus efectivul gărzilor portdrapel ale subdiviziunilor MAI, cu drapelele de luptă ale Academiei „Ştefan cel Mare” a MAI, IGP, INP, Departamentului Poliţiei de Frontieră, DTC, Brigăzii de poliţie cu destinaţie specială „Fulger”.
În cadrul acestui eveniment au fost comemoraţi poliţiştii căzuţi la datorie, iar studenţii Academiei au prezentat pliante ce conţineau informaţii despre funcţionarii de poliţie care şi-au jertfit viaţa pentru valorile naţional-statale „Pentru Ţară, pentru Neam, pentru Tricolor”, în perioada războiului de la Nistru din 1992 şi ale celor căzuţi la datorie pentru apărarea acestor valori.
În final, efectivul subdiviziunilor poliţieneşti a trecut cu pas de defilare, iar elevii şi prezenţii la activitate au primit din partea studenţilor Academiei pliante cu descrierea semnificaţiei Drapelului de Stat al Republicii Moldova.