S-a stins din viaţă Dorin Arteni, lector universitar al Academiei „Ştefan cel Mare”

La data de 4 iunie 2019 a trecut în neființă Dorin Arteni, lector universitar al Catedrei științe penale a Facultății drept a Academiei „Ştefan cel Mare” a MAI, colonel de poliție în rezervă.
De la absolvirea Academiei Naţionale de Poliţie „Ştefan cel Mare” şi până în ultima zi din viaţă Dorin Arteni a activat în cadrul acestei instituţii de învăţământ superior, reuşind să lase urme profunde în domeniul pregătirii multor generaţii de jurişti calificaţi, care activează şi astăzi în diferite structuri importante din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. O mare parte a cadrelor didactice ale Academiei sunt discipolii lui, continuând până în prezent să se călăuzească în activitatea lor profesională de experienţa şi sfaturile utile ale Dumnealui.
Pe lângă faptul că s-a remarcat printr-o activitate didactică prodigioasă, a reuşit să se afirme și ca un om de o bunătate imensă.
Pentru îndeplinirea ireproşabilă a datoriei de serviciu, Dlui Dorin Arteni i s-au conferit mai multe distincţii departamentale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova.
Cu durere în suflet, întregul colectiv al Academiei exprimă condoleanţe familiei, rudelor şi prietenilor profesorului D. Arteni.
Cei care l-au cunoscut și care doresc să-și ia rămas bun, o pot face joi, 6 iunie, începînd cu ora 17.30 la Biserica Sfânta Teodora de la Sihla, str. Pușkin 20A.
Funeraliile regretatului profesor vor avea loc vineri, 07 iunie, în intervalul de timp 9.30-11.00 în holul blocului central al Academiei „Ştefan cel Mare” (str. Gh. Asachi 21) şi vor continua cu înhumarea corpului neînsufleţit la Cimitirul Sfântul Lazăr din Chișinău, începînd cu 11.30.