Propagarea valorilor creştine în rândul tineretului studios

Cu prilejul sărbătorii religioase Buna Vestire a Preasfintei Stăpânei noastre, de Dumnezeu Născătoarei şi Pururea Fecioarei Maria, la data de 7 aprilie 2017 în incinta Academiei „Ştefan cel Mare” a MAI a avut loc o lecţie deschisă, desfăşurată de către capelanul instituţiei Octavian Moşin.
Protoiereul le-a vorbit studenţilor despre sărbătoarea Bunei Vestiri, care se consideră cea mai mare veste din istoria omenirii. Drept urmare la care, Preasfânta Fecioara Maria a devenit izvor de bucurie mântuitoare pentru întreg pământul, însetat de îndelungata aşteptare a lui Mesia.
De asemenea, Părintele a vorbit despre Sfintele Paşti şi a îndemnat tinerii să respecte poruncile Dumnezeieşti, să fie smeriţi şi să-şi iubească semenii.
În contextul propagării valorilor creştine, domnia sa a repartizat fiecărui student cîte un ziar „Tânărul Ortodox” (publicaţie periodică a Sectorului Sinodal Activitate Pastorală pentru Tineret a Bisericii Ortodoxe din Moldova), care include un mesaj către tînăra generaţie din partea Înalt Prea Sfinţitului Vladimir, Mitropolit al Chişinăului şi al Întregii Moldove.
Întâlnirea cu studenţii se încadrează în Săptămâna Tineretului Ortodox, ce se desfăşoară între 3-9 aprilie.