Promoţia 2013

Pe data de 26 iunie curent în incinta Academiei „Ştefan cel Mare” s-a desfăşurat solemnitatea dedicată promoţiei a XVIII-a.
Cu acest prilej, la eveniment ne-au onorat cu prezenţa prim-ministru al Republicii Moldova, Iurie Leancă, care a înmânat diplome absolvenţilor eminenţi. Printre oaspeţi s-a numărat şeful Inspectoratului general de poliţie, Ion Bodrug, rudele şi prietenii absolvenţilor.
După finisarea procedurii de înmânare a diplomelor, tinerii ofiţeri au fost felicitaţi şi de premierul Iurie Leancă, care i-a îndemnat să contribuie la reforma poliţiei prin asigurarea unei comunicări eficiente a poliţiei cu societatea civilă, pentru cetăţeni şi în numele legii.
Şeful IGP, Ion Bodrug a urat tinerilor poliţişti să menţină la nivel înalt standardele poliţieneşti, afirmând că poliţia Republicii Moldova are două direcţii prioritare în următorii ani: prima – combaterea crimei organizate, anihilarea grupărilor specializate în infracţiuni, menţinerea unui mediu de siguranţă în ţară; a doua – apropierea de cetăţean în mod operativ prin patrulare intensă şi diminuarea timpului de răspuns la chemări.
Şi părinţii tinerilor ofiţeri au avut doar cuvinte de laudă, adresând un mesaj de mulţumire oficialităţilor pentru crearea condiţiilor de instruire şi educaţie a tinerilor, colectivului Academiei pentru dragostea, căldura şi competenţa cu care au instruit tinerii.
Spre final, absolvenţii şi-au luat rămas bun de la drapelul de luptă şi pentru prima dată au trecut cu pas de defilare pe platoul Academiei „Ştefan cel Mare” în calitate de ofiţeri.
La finele evenimentului Iurie Leancă, Ion Bodrug şi proaspeţii absolvenţi au semnat pe un panou sub mesajul „În serviciul cetăţenilor” iar cei din urmă au primit din partea instituţiei câte o carte cu genericul „Tradiţii militare”, şi un disc cu film despre istoria tradiţiilor militare din Republica Moldova.