Participarea veteranilor MAI la instruirea studenţilor Academiei „Ştefan cel Mare”

În conformitate cu indicaţia ministrului afacerilor interne, dlui Alexandru Jizdan, cu privire la implicarea activă a pensionarilor MAI în activitatea pedagogică a Academiei „Ştefan cel Mare”, astăzi, 15 aprilie 2016 a avut loc întâlnirea unui grup de veterani ai instituţiei cu Preşedintele Prezidiului Consiliului Veteranilor Afacerilor Interne şi Trupelor de Carabinieri, colonelul de poliţie în rezervă, dl Mihai Badea.
Iniţiativa ministrului de interne a fost salutată de către participaţii la întrunire. În cadrul discuţiei s-a evidenţiat problematica practicii implicării profesioniştilor trecuţi în rezervă în activitatea pedagogică, s-a accentuat necesitatea transmiterii experienţei acumulate viitoarelor generaţii de apărători ai ordinii de drept.
În rezultatul discuţiei, au fost selectate şi aprobate primele două candidaturi din rândul pensionarilor MAI care se înscriu cu certitudine în rândul specialiştilor de valoare, care ar putea împărtăşi din experienţa lor profesională. Ulterior selectarea acestora va continua odată cu începutul noului an universitar.
Dl Mihai Badea a mulţumit conducerii şi corpului profesoral-didactic al instituţiei pentru reacţia imediată la apelul lansat şi conlucrarea fructuoasă, de durată, în domeniul soluţionării problemelor veteranilor MAI.
Actualmente în cadrul Academiei „Ştefan cel Mare”, sunt angajaţi 30 pensionari ai MAI care îşi desfăşoară activitatea în domeniul didactico-ştiinţific.