Participarea în cadrul mobilităţii academice

În perioada 25 februarie – 6 martie 2022 în cadrul mobilității academice, studenta gr. DFT-206, anul II de studii, Facultatea DOPSC Ghidora Valeria, a participat la programul de schimb dintre tineri, în cadrul UE Erasmus+, Acțiunea KA1, în Bulgaria, or. Lovech.

Tinerii din Bulgaria, Georgia, Moldova, Ungaria și Turcia au participat în cadrul proiectului „Uniți prin diversitate – Construirea încrederii pentru viitorul nostru comun”. Pe parcursul evenimentului au urmat zile productive cu un şir de activități pe agendă, fiecare reprezentant al țării realizând câte un workshop. La rândul său, Moldova a realizat un workshop pe tematica cooperării și lucrului în echipă între tinerii din diferite țări. Programul a inclus activităţi: scris, desen, elaborări de proiecte, inclusiv, prin organizarea unei seri cu tradiţii autohtone.

Ulterior, participanţii au reușit din plin să exploreze orașul, locurile turistice și cultura bulgară. În urma schimbului de experienţă cei implicaţi au reuşit să se familiarizeze cu tradiţiile țărilor participante asimilând unele expresii de primă necesitate.

Tinerii de astăzi sunt diferiți, dar în același timp uniți prin diversitate. Ieșirea din zona de confort, comunicarea în limba engleză, pe tot parcursul proiectului, lucrul în echipă, gândirea critică și promovarea diversității în rândul tinerilor, au contribuit la preluarea celor mai bune experienţe ale colegilor participanţi la proiect.