O şedinţă de suflet care a reunit mai multe evenimente

La 22 august 2018, în incinta Academiei „Ştefan cel Mare” a avut loc o şedinţă festivă care a reunit mai multe evenimente ce vor fi sărbătorite în viitorul apropiat în Republica Moldova.
A devenit o tradiţie frumoasă de a-i petrece în primul an şcolar pe copiii angajaţilor instituţiei. Copiii au primit sfaturi utile, poveţe şi cadouri, fiind asiguraţi cu tot necesarul pentru un început reuşit. Elevii în devenire şi-au relatat aspiraţiile, manifestând dorinţa de a începe studiile, precum şi ferma convingere de a deveni în viitor angajaţi ai poliţiei.
Totodată, în scopul promovării interferenţei generaţiilor şi cu prilejul sărbătorii naţionale „Ziua Independenţei Republicii Moldova”, la festivitate au fost invitaţi pensionari şi veterani ai instituţiei care au luptat în războiul din primăvara-vara anului 1992, dar şi angajaţi ai instituţiei care şi-au sărbătorit zilele de naştere pe parcursul primului semestru al anului 2018. Fiecare combatant a exprimat cuvinte de îmbărbătare şi a înmânat micuţilor câte o diplomă şi un set de rechizite şcolare.
Mai mulţi reprezentanţi ai corpului administrativ al Academiei „Ştefan cel Mare” au vorbit despre respectarea tradiţiilor instituţiei şi importanţa unor asemenea întruniri. În acest context, prorectorul pentru personal şi educaţie, comisar principal Iulian Caţ, i-a felicitat pe cei 15 copii cu ocazia primului pas făcut spre lumea cunoştinţelor, a menţionat veteranii şi angajaţii cu premii băneşti, pliante şi cadouri speciale. De asemenea, a exprimat mulţumiri colectivului şi veteranilor care s-au implicat în perioada lunii iulie curent în activităţi de sesizare a societăţii cu privire la importanţa protejării adevărului istoric, îndeosebi a numelui marelui Domnitor Ştefan cel Mare şi Sfânt, care a fost profanat în cadrul emisiunii „Ora de ras” a postului de televiziune „Jurnal TV”.
Anul 2018 este al doisprezecelea an consecutiv, în care conducerea şi colectivul Academiei „Ştefan cel Mare” încurajează copiii înscrişi în clasa I.