O lecţie de istorie pentru copiii de la Centrul de reabilitare şi recreare al Ministerului Afacerilor Interne din oraşul Vadul lui Vodă

În şirul evenimentelor de comemorare a Domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt, la data de 17 iulie 2018 un grup de angajaţi ai Academiei „Ştefan cel Mare” au efectuat o vizită în Centrul de reabilitare şi recreare al Ministerului Afacerilor Interne din oraşul Vadul lui Vodă, unde au avut o întâlnire de suflet cu cei 70 de copii ai angajaţilor din sistemul Afacerilor Interne, care la moment profită de odihnă în vacanţa de vară.
Tinerii au fost informaţi despre biografia Marelui Voievod al Moldovei, care a marcat istoria Ţărilor din Spaţiul Românesc, prin numeroasele războaie de apărare a teritoriului şi poporului nostru de invazia duşmanilor, precum şi de apărare a creştinătăţii în Europa.
Totodată, copiii au remarcat că Ştefan cel Mare este pentru ei un erou naţional, o personalitate demnă de urmat, la care ei urmează să se alinieze. În cadrul acestei activităţi, copiilor le-a fost demonstrat filmul documentar „O lecţie de istorie”, realizat de către Academie.
În final, fiecare copil a primit câte o panglică tricoloră şi au fost invitaţi pentru a vizita împreună cu părinţii Academia „Ştefan cel Mare” a MAI, pentru a face cunoştinţă cu istoria şi activitatea instituţiei, care urmează Sfaturilor lăsate de către Ştefan Muşat, Sfântul şi Marele Voievod al Moldovei: „Să staţi strajă la hotare, Să păziţi acest pământ”.