O FILĂ FRUMOASĂ DIN VIATA STUDENȚILOR – ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STUDENȚILOR

În incinta Academiei „Ștefan cel Mare” a Ministerului Afacerilor Interne, mediul studențesc alături de mediul academic a marcat tradițional – Ziua Internațională a Studenților, zi declarată oficial în anul 1941, de către Consiliul Internaţional al Studenţilor, pentru a comemora evenimentele din 1939, desfăşurate la Praga. Încă din anul 1939, ocupanţii nazişti din Cehoslovacia au suprimat, în Praga, o demonstraţie a studenţilor de la Facultatea de Medicină din Universitatea Charles, ce marca momentul creării unei Republici Cehoslovace independente. În urma suprimării demonstraţiilor, nouă studenţi au murit, iar peste 1200 au fost trimişi în lagăre de concentrare.
Studenții instituției noastre sunt tineri, activi, la început de drum, neînfricaţi, ambiţioşi şi solidari, pentru că EI sunt cei care reprezintă viitorul și imaginea ACADEMIEI și a POLIȚIEI, de la EI va porni schimbarea și evoluția!
Cu acest prilej studenții instituției au avut ocazia sa audieze un concert organizat de către conducerea MAI. Ulterior, au fost întruniți pe platou și, în mod festiv, au fost menționați cu Diplome de Merit și alte forme de stimulare. În jurul la 154 de studenți au fost apreciați pentru rezultate academice excelente, pentru promovarea modului sănătos de viață și rezultate sportive performante, pentru contribuția adusă la desfășurarea activităților cultural-educative și promovarea tradițiilor militare, pentru atitudinea conștiincioasă față de atribuțiile de serviciu și participarea activă la activitățile extrașcolare, pentru implicarea în activități de voluntariat, pentru contribuția personală în menținerea ordinii publice din numele Ministrului afacerilor interne, dl Alexandru JIZDAN, Secretarului General de Stat, dl Simion CARP, dar și a structurilor polițienești subordonate MAI, cum ar fi Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Departamentul Trupelor de Carabinieri, Clubul Central Sportiv „Dinamo” etc.
O altă categorie de studenți au fost stimulați, oferindu-le fotografia personală realizată pe fonul Drapelului de Luptă al Academiei „Ștefan cel Mare” a MAI.