Masă rotundă studenţească dedicată Zilei Europei cu genericul: „Acordul de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană: progrese și priorități”

Cu ocazia consemnării Zilei Europei, tradițional, în cadrul Academiei ,,Ştefan cel Mare” s-a desfăşurat la data de 18.05.2021 masa rotundă studenţească în format online cu genericul: “Acordul de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană: progrese și priorități”. Evenimentul a fost organizat de Catedra „Ştiinţe manageriale, socio-umane și comunicare profesională” a Facultăţii Drept, Ordine publică şi Securitate civilă, cu implicarea sârguincioasă a membrilor Cercului Ştiinţific Studenţesc ,,Academos”.
La masa rotundă au participat conducerea Academiei „Ştefan cel Mare”, corpul profesoral didactic, studenţi raportori şi audienţi.
Demersul ştiinţific al evenimentului a avut drept scop implicarea activă a studenţilor în dezbaterea subiectului relațiilor bilaterale Republica Moldova – Uniunea Europeană. În acest context semnarea Acordului de Asociere constituie un angajament al Republicii Moldova în promovarea valorilor europene şi respectarea drepturilor omului. De asemenea, în cadrul unui dialog intelectual au fost abordate bunele practici europene și strategii politice ce pot fi preluate în depășirea provocărilor cu care se confruntă societatea din Republica Moldova.
În procesul de lucru a mesei rotunde studenţeşti s-a reiterat importanţa implementării reformelor democratice în constituirea statului de drept.