Lansarea campaniei “MAI contra corupției”

Ministerul Afacerilor Interne anunță despre lansarea Campaniei “MAI contra corupției”, care are scopul prevenirii și combaterii corupției și promovării unui spirit de integritate în rândul anagajaților autorităților administrative și instituțiilor din subordine.
Campania va fi desfășurată în perioada 30 noiembrie 2015 – 1 februarie 2016, survenind “Zilei Internaționale Anticorupție”, aniversată în fiecare an pe data de 9 decembrie, aceasta fiind inițiată prin „Convenția Organizației Națiunilor Unite împotriva Corupției” și stabilită ca “Ziua Internațională Anticorupție” începând cu anul 2006, prin rezoluția 58/4 a Adunării Generale a ONU.
În cadrul campaniei vor fi desfășurate mai multe concursuri și activități cum ar fi: concurs de elaborare a “Sloganului anticorupție pentru anul 2016”, concurs de desen pentru copiii angajaților MAI, “Tatăl meu este integru/Mama mea este integră”, seminare de instruire și conferințe științifico practice privind combaterea corupției în cadrul MAI din perspectiva integrării europene, repartizarea pliantelor cu mesaje anticorupție la punctele de trecere a frontierei de stat, intruniri informale cu reprezentanții mass-media, difuzarea unui spot social cu mesaj anticorupție la televiziunile și posturile de radio din țară.
Totodată, în scopul consolidării parteneriatului cu societatea civilă, Ministerul Afacerilor Interne va semna acorduri de colaborare cu Organizațiile neguvernamentale de profil din Republica Moldova.
Urmare desfășurării concursurilor pentru copiii angajaților MAI, o comisie de evaluare formată din oficiali MAI, va desemna câștigătorii care vor elabora cel mai bun slogan cu mesaj anticorupție pentru anul 2016 și cel mai bun desen, care vor fi premiați cu diplome și premii bănești de către Ministerul Afacerilor Interne.
Datele desfășurării concursurilor și activităților sus-menționate vor fi anunțate ulterior pe pagina oficială de internet a MAI și a autorităților administrative și instituțiilor din subordine.