Întâlnirea dintre studenţii instituţiei şi veteranii războiului de pe Nistru

Astăzi, 02 septembrie 2015, în Sala de conferinţe a Academiei „Ştefan cel Mare” s-a desfăşurat tradiţionala întâlnire dintre noii studenţi ai instituţiei şi Veteranii războiului de eliberare naţională de la Nistru din anul 1992. Veteranii au oferit studenţilor informaţii, înregistrări video şi cărţi despre războiul din 1992, au relatat amănunte despre luptele la care au participat.
Studenţii au apreciat curajul şi vitejia veteranilor, precum şi dragostea acestora, manifestată pentru Patria – Republica Moldova.
În discuţii, veteranii au menţionat că a fost un război nu cu locuitorii din partea stângă a Nistrului, dar cu Rusia, în calitate de stat, care a agresat şi continue agresiunea împotriva Republicii Moldova pe toate căile: informaţionale, economice, precum şi prin deţinerea sub ocupaţie a regiunii transnistrene. Aceasta, cu scopul de a stopa evoluţia proceselor de dezvoltare economică, culturală şi democratică a statului Republica Moldova. Ultimul fapt elocvent fiind vopsirea podului de pe Nistru (de la Tighina) în culorile tricolorului Federaţiei Ruse.
Veteranii au îndemnat generaţia tânără să lupte în continuare pentru idealurile naţionale, pentru pământul strămoşesc şi să nu devină pradă provocărilor şi dezinformării cronice, operate prin intermediul canalelor media şi a presei scrise.