Instruire în domeniul prevenirii şi informării privind fenomenul corupţiei

La data de 17 mai 2023, în cadrul Academiei „Ştefan cel Mare” au fost desfăşurate activităţi de instruire în domeniul de prevenire şi informare privind fenomenul corupţiei cu studenţii Facultăţii drept, administraţie, ordine şi securitate publică, precum şi cursanţii de la formarea profesională delegaţi la studii în Direcţia „CIPAL”.

Activitatea a fost organizată de Serviciul protecție internă și anticorupție al Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova, de comun cu Direcția Generală Anticorupție a Ministerului Afacerilor Interne al României.

Instruirea a inclus informarea cursanţilor despre principalele infracţiuni de corupţie, luare şi dare de mită, traficul de influenţă, precum şi despre cadrul legal pe domeniu al României.

Pe această cale, aducem sincerele mulţumiri oaspeţilor din România – comisarului-şef Cosmin Stîngaci, comisarului Loredana Negrea, precum şi şefului Direcției prevenire și studii anticorupție a SPIA al MAI, comisarului-șef, Andrei Botnariuc, pentru împărtășirea experienței profesionale în domeniul prevenirii și combaterii corupţiei.