Grupul Media pentru Știri de Securitate privind Summitul Comunității Politice Europene (GMSS-CPE) 2023 vă informează: Tehnica militară urmează să revină în unităţi, după încheierea exerciţiului cu rezerviştii Forţelor Armate

Informăm cetățenii că în contextul desfășurării  exercițiilor anuale ordinare cu participarea rezerviștilor Forțelor Armate, tehnica militară urmează să se deplaseze pe drumurile naţionale,  din centrele de instruire ale Armatei Naționale spre locurile de dislocare permanentă.

În acest sens, îndemnăm cetățenii să evite speculările şi distribuirea imaginilor foto sau video în spaţiul online, pentru a nu genera interpretări eronate. Reiterăm că exerciţiile respective nu au tangență cu situația de securitate din regiune.

Amintim că exercițiile cu rezerviştii Forţelor Armate au loc în perioada 15-19 mai, curent. Totodată, GMSS informează cetăţenii că un alt exerciţiul cu implicarea rezerviştilor Forţelor Armate urmează să se desfăşoare din data de 22 mai până la 26 mai, în conformitate cu Planul de instruire al Armatei Naționale pentru 2023.

Din GMSS-CPE fac parte comunicatorii instituțiilor naționale din domeniul ordinii publice, securității și apărării naționale: Ministerul Afacerilor Interne cu Inspectoratul General al Poliției, Inspectoratul General al Poliției de FrontierăInspectoratul General pentru Situații de UrgențăInspectoratul General pentru MigrațieInspectoratul General de CarabinieriAcademia „Ștefan cel Mare” a MAIServiciul de Protecție și Pază de StatServiciul de Informații și SecuritateMinisterul ApărăriiProcuratura GeneralăAutoritatea Aeronautică CivilăAdministrația Națională a Penitenciarelor

GMSS-CPE recomandă tuturor persoanelor să se informeze din surse oficiale.
 

Pentru mai multe detalii:
Grupul Media pentru Știri de Securitate (GMSS-CPE)
Tel: +373 22 255 255 /+373 67 255 255
Fax: +373 22 213 016
Email: stirisecuritatesummit2023@mai.gov.md