În contextul aniversării a 25 ani de la fondarea Academiei „Ştefan cel Mare”…

La 17 august 1990, Guvernul a adoptat Hotărârea nr.276 „Cu privire la înfiinţarea Academiei Naţionale de Poliţie „Ştefan cel Mare” şi începerea activităţii acesteia de la 1 septembrie 1990.
Anul de studii 2015-2016 constituie anul de aniversare a 25 ani de activitate a Academiei „Ştefan cel Mare” a MAI. Cu această ocazie, la 01 septembrie, prima lecţie, pentru toţi studenţii, a fost dedicată istoriei Academiei „Ştefan cel Mare”. Profesorii au relatat studenţilor despre faptul că înfiinţarea instituţiei a avut loc în contextul proceselor de renaştere naţională, precum şi despre prima admitere din anul 1991, participarea profesorilor şi studenţilor la războiul de la Nistru din anul 1992, absolvenţii instituţiei, căzuţi la datorie, fondarea Catedrelor de specialitate, angajarea profesorilor, promoţiile instituţiei şi foştii studenţi care au descoperit pe parcursul anilor crime de rezonanţă, reformele care au avut loc pe parcursul anilor, precum şi faptul că Academia „Ştefan cel Mare, datorită meritului angajaţilor şi studenţilor, a fost decorată cu Ordinul „Ştefan cel Mare”, .cea mai înaltă distincţie militară de stat.
Conducerea instituţiei a depus flori la mormântul regretatului colonel de poliţie, dr., Tudor Roşca, primul rector al Academiei Naţionale de Poliţie „Ştefan cel Mare”.
Studenţii au fost invitaţi, după ore, să viziteze muzeul Academiei pentru a se familiariza cu istoria dezvoltării instituţiei şi a sistemului MAI, după declararea Independenţei Republicii Moldova.