Graficul de circulație a trenurilor în perioada Sumitului CPE

Grupul Media pentru Știri de Securitate privind Summitul Comunității Politice Europene 2023 care va avea loc în Republica Moldova, vă informează: 

Administrația Î.S. „Calea Ferată din Moldova” a facut public graficul de circulație a trenurilor în perioada Sumitului din 1 iunie.

Astfel, în zilele de 31 mai și 1 iunie, circulația trenului de pe cursa ”Chișinău-Iași (Socola)”  și ”Chișinău- Bender-3” va fi suspendată.

Decizia a fost luată de administrația CFM în vederea bunei organizări a celui mai important eveniment pe care-l va găzdui țara noastră – Summit-ul Comunității Politice Europene 2023 care va avea loc în satul Bulboaca, în cadrul complexului vitivinicol Castel Mimi. 

În același timp, menționăm că trenul de pe cursa ”Chișinău-București” și ”Chișinău-Ungheni”  va circula fără abateri, conform graficului obișnuit. 

Grafic obișnuit de circulație va avea și trenul de pe cursa ”Chișinău- Kiev” ( plecarea din Chișinău în zilele calendaristice pare, iar din Ucraina în zilele impare).

Din GMSS-CPE fac parte comunicatorii instituțiilor naționale din domeniul ordinii publice, securității și apărării naționale: Ministerul  Afacerilor Interne cu Inspectoratul General al Poliției, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Inspectoratul General pentru Migrație, Inspectoratul General de Carabinieri, Academia „Ștefan cel Mare” a MAI; Serviciul de Protecție și Pază de Stat; Serviciul de Informații și Securitate; Ministerul Apărării; Procuratura Generală; Autoritatea Aeronautică Civilă; Administrația Națională a Penitenciarelor.  


Pentru mai multe detalii:
Grupul Media pentru Știri de Securitate (GMSS-CPE)
Tel: +373 22 255 255 /+373 67 255 25 Fax: +373 22 213 016
Email: stirisecuritatesummit2023@mai.gov.md