Expoziţie de documente consacrate celui de-al Doilea Război Mondial

La data de 05 mai 2017 în cadrul Academiei „Ştefan cel Mare” a fost inaugurată expoziţia documentelor de arhivă ale Statului Major General Român din perioada august 1944 – mai 1945. Expoziţia este organizată în Sala de lectură a Bibliotecii generale „Tudor Roşca” şi este disponibilă pentru vizitatori pînă la 11 mai curent.
Tot în aceiaşi zi, un grup de angajaţi şi studenţi ai Academiei au efectuat vizite la domiciliile veteranilor celui de-al Doilea Război Mondial, pensionari ai Ministerului Afacerilor Interne, cărora le-au fost adresate cuvinte de recunoştinţă pentru curajul şi bărbăţia manifestate pe cîmpul de luptă. Veteranii au primit ajutoare materiale şi colete cu provizii.
Tot în acest context, în ziua de 9 mai, Garda de Onoare a Academiei a asigurat depunerea coşului cu flori din partea conducerii Ministerului Afacerilor Interne la Complexul Memorial “Eternitate”.
De asemenea, pe lîngă activităţile menţionate mai sus, efectivul Academiei a organizat în această perioadă un şir de activităţi dedicate Zilei Europei.